29 september

Har en liten lista i mitt huvud där det finns flera stora saker jag och maken behöver uppdatera i hemmet. Men det är dyra grejor så det gäller att börja spara...


Dels behöver vi en större frys och kyl. Nu är frysen ständigt full och de fina rabarberna ute i trädgården som jag gärna skulle frysa in får inte plats... Drömmen är en sådan här sidebyside kyl/frys med isfunktion. Riktigt snygg tycker jag!


Whirlpool WSC5553A+X


Sak nummer två på listan är en bättre vedspis. Den vi har nu är väldigt effektiv på att värma upp vårt hus men den lagrar ingen värme och är väldigt ful....Här vill vi istället ha en snygg i täljsten som går att ansluta underifrån med grunden så vi får bättre drag. Den nuvarande ryker ofta in i början och är knepig att få fyr i...detta tror vi beror på att vi har frånluftsvärmepump. Pappa har en likadan i sitt hus och han har aldrig problem med drag eller att få fyr i den.En Contura 520 t är den kamin vi kikat på och fastnat för!

Nästa sak är en soffa eller rättare sagt två soffor. För jag vill ställa två soffor mittemot varandra med ett soffbord emellan. Nu är vi på jakt efter två fina beg Ikea Nikkala soffor. Helst vill jag ha vita soffor men med fyra katter varav tre är långhåriga är det bara att glömma.....Får nog bli en mörkare färg, brunt eller grått passar nog bättre.
Vi har en Nikkala soffa nu men den har gjort sitt. Men vi gillar soffan den är superskön att sitta och ligga i. Hittar vi två beg med fräscha klädslar blir det inte så dyrt för de ligger på runt 500-600 kr styck på Blocket. Fast hittar vi inga blir det dyrare för jag är också sugen på Ikeas Ektorp soffor.


Nikkala


Ektorp med klädsel Svanby grå


På listan finns även en viktig sak till trädgården!
 En gräsuppsamlare. Jag har väldigt mkt täckodling och täcker med gräs kring buskar, träd och andra ytor där jag vill slippa ogräs. Funkar toppen bra och ger samtidigt näring till jorden. Men nu när jag vill har gräsklipp får vi låna pappas lilla gräsklippare med uppsamlare och det är ganska tungt och klumpigt att hålla på med. Vore toppen med en sådan här uppsamlare som vi kan dra efter vår klippare.Är underbart att få drömma sig bort en stund och skriva en svindyr vill-ha-lista. Men i verkligheten vet jag att tomten omöjligen kan få rum med dessa saker i sin säck, så därför är det bara att spara ihop till detta själv. Viktigast nu är kyl och frys så det är första sparmålet!


22 septemberVilken underbar höstdag det blev idag, återigen har jag haft tur med vackert väder på min lediga dag. Denna vecka blev min lediga dag idag onsdag istället för som vanligt torsdag. Detta pga av jag jobbar i barngrupp hela veckan. Synd bara att maken, som jag i flera veckor bett ta ledigt på min lediga dag, lyckades ordna med det denna vecka och missade att jag denna vecka bytt dag...Han är alltså då ledig imorgon när jag jobbar.... Men jag öppnar imorgon på jobbet och då slutar jag tidigt så vi får iallafall eftermiddagen ihop. Men det första jag ska göra efter jobbet imorgon är att avnjuta en timmes massage för det behöver verkligen min nacke och rygg!!

Den varma sommaren och nu den regniga hösten har verkligen fått svamparna att trivas i skogen. Många vänner ger sig ut i skogen nu  och får med sig kilovis med härliga gula kantareller hem. Idag gjorde jag detsamma.... men eftersom jag tycker det är ganska trist att rensa tog jag bara med mig en liten kasse ut. Är lättare att låta bli att plocka mer när kassen är full. Mamma som också hängde med ut i skogen var snäll och hjälpte mig att rensa skörden och det är jag oerhört tacksam för.Blev en del fotande i skogen. Ljuset och färgerna är så vackra nu när solen står lägre. Kämpar på för att lyckas fånga stämningen och nyanserna i naturen, inte alltid så lätt. Nästa vecka börjar fotokursen jag och en vän ska gå och jag ser väldigt mkt fram emot det. Hoppas på att få ny inspiration och lära mig massor!!
Det var inte bara kantareller det fanns mängder av, en hel del andra svampar som jag inte vet namnet på tog jag med mig hem, fast bara i form av en jpeg fil.
Svampar är väldigt vackra!


Fototriss Var så god och sitt
Klurigt tema tyckte jag först för jag trodde inte att det fanns en enda passande bild i mitt lilla fotoarkiv. Men när jag började kika igenom mina bilder fanns där fler än vad jag trodde, fotoutmaningar är toppen för man får en perfekt tillfälle att gå igenom sina bilder och hitta sånt man glömt bort. 

Fler bilder kring temat hittar du hos Fototriss!


18 september

Hur döljer man makens skrotbilssamling?! 

Såg ett bra tips i gårdagens trädgårdsfredag som riktar sig till oss med män som samlar på gamla "bra-att-ha-bilar".Fiffigt!
Ett perfekt sätt att förena mitt och makens intressen!


Inspiration och kreativitet- Relationer

Jag och min man har en underbar relation och en liten tåflört på en vacker gotländsk sandstrand är ett enkelt och underbart sätt att visa varandra kärlek!
Fler relationer finner du HÄR!


16 septemberUnderbara torsdag, min lediga dag! Njuter verkligen av att ha en ego dag och det är så skönt att kunna ha en tom dag där jag enkelt kan boka in läkarbesök m.m. utan att behöva passa in det med mina arbetstider. Just nu har jag ätit min frukost bestående av havregrynsgröt. Till det hemmagjort äppelmos gjort på de fina Aroma äpplena som i år nästan fått vårt lilla äppelträd att gå av. I mitt knä ligger som vanligt en liten, eller liten stämmer inte längre, en halvstor katt och spinner. Petter växer nu så det knakar och är ingen liten kattunge längre. Snart blir han fem månader och vi ser tydliga tecken på att han kommer bli en STOR kisse : ! Precis som vad vi vill ha, en "border collie mördarkatt" som maken säger. Han är redan väldigt kaxig mot syrrans och mammas hundar men jag hoppas verkligen att han inte går så långt som till att mörda dom....:)


Här har han "mördat" en fjäder som "mormor" gett honom!


Låt er inte luras av den söta fasaden, inuti bor det en vild liten rackarunge....

Han och Lovis har börjat busa här hemma och väljer ibland dumma tider som kl. tre på natten, inte så populärt hos husse och matte... men vi är glada över att de kommer överens! Hoppas bara detta kommer att fortsätta och utvecklas till kärlek den dagen han blir könsmogen och hon löper så vi får ett gäng mini gremlins här hemma!

Vad har mer hänt här hemma? Jo maken fick ett stort rallysug och blev inspirerad till att banka lite på vår rallybil
så nu är snart bucklorna ett minne blott. Vi får hoppas att nästa buckla går att ställa på en hylla...
Jag har grävt två diken i trädgården där ett lass buskar ska planteras. Vill få upp mer rumsavdelare i trädgården och skapa mer djungel känsla till katterna.
Sen har jag varit tvungen att acceptera att det faktiskt är höst och har därför gjort lite höstarrangemang på trappen.Ett tydligt hösttecken!


Ordlös Onsdag Svamp


Fler svampar hittar du hos Ordlös Onsdag


Fototriss Hårt

Att ta sig ut genom ett HÅRT skal är ett HÅRT jobb för en liten kyckling.Denna veckas tema ifrån Fototriss är HÅRT och alla som bidrar med en fototriss är med och tävlar om en polaroidkamera ifrån Coolstuff.se


9 september


Här blir det snart fest!!


9 september

En dimmig september morgon i färg och i svartvitt. Vilket är snyggast?!


Ordlös Onsdag Vattendroppar


Fler bilder kring temat hittar du hos Ordlös Onsdag!


5 septemberMaken, jag, mamma och mammas sambo for iväg på sockendag i Husby-Oppunda igår. Det som lockade oss dit eller framförallt maken dit var en hel drös med veterantraktorer. Jag måste hålla med om att de är riktigt snygga men lite trist kan det lätt bli att kolla på traktorer i flera timmar....tur då att jag kunde roa mig med att fota och njuta av solskenet. Även maken fotade en hel del och han som tidigare undvikit att använda min systemkamera fick till riktigt snygga bilder!! Det kanske slutar med att vi slåss om vem som ska fota i framöver....:)
Det hela avslutades med traktorslalom och det var riktigt roligt att kolla på.

 


1 septemberMin allra bästa vän, min kära lillasyster fyller år idag! Massor av grattis till dig!


RSS 2.0